miercuri, 30 iulie 2008

Duffy - a new star is born


Cintareata de 23 de ani e atotprezenta de citeva saptamini in topurile si pe FM-urile din perfidul Albion. Chiar daca vocea ei nu a prins in SUA, insularii epuizeaza in timp-record biletele de la concertele cintaretei, iar presa o alinta in fel si chip, comparind-o cu vedetele anilor '60.

"Rockferry" este albumul de debut al lui Duffy, fiind lansat pe 3 martie. Apetitul publicului a fost deja deschis de single-ul "Mercy". Chiar daca ritmurile hitului amintesc de Amy Winehouse, diferenta dintre voci este evidenta. "In locul atitudinii hip-hop, Duffy aduce un aer proaspat de Motown", apreciaza revista "Spin". Totusi, cintareata galeza sustine sus si tare ca nu prea are habar de istoria muzicii pop. "Nici acum nu stiu prea bine cum suna albumele anilor saizeci. De-abia anul trecut mi-am cumparat primul box cu albume soul", marturiseste Duffy, citata de "Daily Mail".
Acordurile retro-sic de pe "Rockferry" aduc aminte de vitalitatea trioului "The Supremes", dar si de ascutimea vocii lui Dolly Parton.

Este bestiala cantareata aceasta. Am optat in a face o mica descriere a ei pentru a va putea face o idee despre ea. Canta de-a dreptul extraordinar, nu ar trebui sa o ratati. De mult nu am mai vazut sau auzit o persoana care sa cante atat de bine si chiar sa scoata melodii dupa melodii foarte reusite.

Niciun comentariu: